După ce te-am pierdut

dupa ce te-am pierdut

Autor: Jojo Moyes

Titlu original: After You

Seria: Me Before You #2

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti Librex.

Rezumat:

Louisa Clark încearcă să îşi revină după moartea lui Will Traynor. Cu banii lăsaţi de Will, Louisa călătoreşte nouă luni prin Europa, apoi revine în Londra, unde îşi cumpără un apartament şi se angajează în aeroport la ”Shamrock and Clover”, un pub cu specific irlandez. Într-o noapte, în timp ce se află pe terasa de deasupra apartamentului ei, Louisa se sperie de chipul şi vocea unei fete şi cade de pe bloc. Ea aterizează într-un hamac aflat în balconul unui vecin, astfel că se alege doar cu nişte fracturi.

După ce iese din spital, Louisa locuieşte o perioadă la părinţii ei, Josie şi Bernard, în Stortfold, apoi revine în Londra. La servici e nevoită să lucreze mai mult din cauza noului manager, Richard Percival. Bernard o convinge pe Louisa să se înscrie la Cercul de consiliere psihologică. Întâlnirile sunt conduse de Marc, iar din grup fac parte Natasha şi Daphne care şi-au pierdut soţii, Fred care şi-a pierdut soţia, Sunil care şi-a pierdut fratele, William care şi-a pierdut tatăl, şi Jake care şi-a pierdut mama. După una din întâlniri, Louisa îl cunoaşte pe Sam Fielding, despre care crede că e tatăl lui Jake. Sam e paramedicul care i-a acordat primul ajutor după căderea de pe bloc, iar cei doi încep să se întâlnească. Jake povesteşte la întâlniri că tatăl său încă suferă şi are relaţii cu multe femei, astfel că Louisa renunţă la relaţie. Când Sam îi mărturiseşte că e unchiul lui Jake, nu tatăl lui, el şi Louisa se împacă. Într-o seară, la uşa Louisei apare Lily Houghton-Miller, o adolescentă de 16 ani care spune că e fiica lui Will. Lily e cea de care Louisa s-a speriat înainte de căzătură. Ea o duce pe Louisa acasă la mama ei, Tanya Houghton-Miller, fosta iubită din facultate a lui Will, care confirmă faptul că el nu a ştiut niciodată de existenţa fiicei lui. Tanya are doi băieţi cu noul ei soţ, Francis, astfel că o neglijează pe Lily, care bea, fumează şi e dată afară din şcoală. Louisa acceptă ca Lily să locuiască la ea şi o prezintă apoi bunicilor ei. Steven Traynor e încântat că e bunic, dar e prea ocupat cu iubita lui însărcinată, Della Layton, iar Camilla Traynor nu crede povestea lui Lily. Fata rămâne dezamăgită de noua ei familie. Când Louisa descoperă că îi lipsesc bijuteriile, o dă afară pe Lily. Lily fură bani şi bijuterii pentru a-l plăti pe Peter, un băiat pe care l-a cunoscut la o petrecere şi care o şantajează cu o poză compromiţătoare de pe telefonul lui mobil. Ea tocmai îi spune că nu îl mai poate plăti când cearta lor e surprinsă de domnul Garside, un coleg de servici de-al lui Francis, care cumpără telefonul mobil şi o cazează pe Lily la un hotel. Dar Garside continuă şantajul, astfel că Lily fuge de el. Sam o găseşte adăpostindu-se într-un spital, iar Louisa o convinge să îi spună adevărul. Louisa îl cheamă pe Garside în apartamentul ei, iar Sam şi Donna, colega lui de pe ambulanţă, îl ameninţă cu un medicament mortal, dar inexistent în realitate, astfel că reuşesc să ia şi să distrugă telefonul mobil.      

La recomandarea lui Nathan, fostul fizioterapeut al lui Will, Louisei i se oferă un post de îngrijitoare la familia Gopnik din New York, dar ea refuză pentru a sta cu Lily. Când Camilla vrea să îşi cunoască nepoata, Lily se mută la ea şi se reînscrie la liceu. Josie, care în ultima vreme devenise o feministă, vrea să se mute la Louisa, dar Bernard şi Treena, sora Louisei, vin după ea. Louisa profită de agitaţie pentru a merge la Sam, cu care se certase. El şi Donna tocmai pleacă în misiune, iar Louisa merge cu ei, dar nimeresc în mijlocul unui conflict între bande şi Sam e împuşcat. După un timp în spital, Sam îşi revine, iar el şi Louisa se împacă. Ea primeşte din nou oferta familiei Gopnik şi e încurajată de Sam să accepte.

Louisa organizează pe terasă petrecerea de final de curs pentru Cercul de consiliere psihologică, iar şampania pe care o serveşte e primită cadou de la Richard, cu care a ajuns să se înţeleagă. Toţi membrii cercului vorbesc despre cei pe care i-au pierdut, iar Lily ia cuvântul în locul Louisei, susţinută de familia Traynor. Josie şi Bernard se împacă, iar Treena şi Thomas, băiatul ei, se mută în apartamentul Louisei. Încrezătoare în relaţia ei cu Sam şi cu planul de a se revedea curând, Louisa pleacă la New York.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: