Dear Amy

dear amy

Autor: Helen Callaghan

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Margot Lewis este profesoară de engleză la St Hilda în Cambridge, Anglia, şi răspunde cu sfaturi în rubrica ”Dear Amy” din ziarul local ”Cambridge Examiner”. Ea locuieşte singură deoarece soţul ei, Eddy Lewis, a părăsit-o pentru şefa lui, Arabella Morino. După ce Katie Browne, o elevă de 16 ani de la St Hilda, dispare, la redacţia ziarului soseşte o scrisoare pentru ”Dear Amy”, în care o fată pe nume Bethan Avery spune că e ţinută captivă şi cere ajutor. Margot află că Bethan e dispărută de aproape douăzeci de ani.

Margot mai primeşte o scrisoare şi începe să se intereseze despre viaţa lui Bethan. Mama ei, Melissa, fusese dependentă de droguri şi dispăruse când Bethan era mică, lăsând-o cu bunica ei, Peggy. Când Bethan avea 14 ani, bătrâna a fost atacată şi a ajuns în spital. Bethan a fost răpită, iar la puţin timp, Peggy a murit. După două luni, o cămaşă de noapte cu sângele lui Bethan a fost găsită într-un râu. Criminalistul Martin Forrester îi scrie lui Margot deoarece investighează o serie de dispariţii, printre care şi cea a lui Bethan, pe care le atribuie unui criminal în serie. Margot mai primeşte o scrisoare, în care Bethan scrie că răpitorul s-a prezentat ca Alex Penycote, angajat al serviciilor sociale. Martin trimite scrisorile la un laborator şi atestă veridicitatea lor, apoi organizează o reconstituire a dispariţiei ei, difuzată la televizor împreună cu interviul acordat de Margot, în care o roagă pe Bethan să o contacteze. Chris Meeks, cel care a răpit-o pe Katie, o vede pe Margot la televizor şi o recunoaşte. Margot îi spune prietenei ei, Lily, că se simte urmărită, dar aceasta nu o crede. În aceeaşi seară, Chris o atacă în faţa casei ei, înjunghiind-o în umăr, dar Margot reuşeşte să scape şi ajunge cu maşina în curtea unui depozit, fără să ştie cum. Acolo, pătrunde în clădire şi îl sună pe Martin, după care îşi pierde cunoştinţa. Martin găseşte lângă ea o nouă scrisoare adresată rubricii ”Dear Amy” şi realizează că Margot e Bethan. Margot nu are amintiri clare din adolescenţă, dar nu vrea să creadă că ea a scris scrisorile. Martin o duce acasă la Flora Bellamy, mama în acte a lui Margot, şi se convinge că cele două nu se cunosc.

Margot acceptă să fie interogată de către echipa condusă de detectivul O’Neill. Greta, care a suspectat-o pe Margot de când a cunoscut-o, propune hipnoza indusă prin injectarea anumitor substanţe, deşi procedura presupune unele riscuri. Margot afirmă că îi e frică de ace, ceea ce e în contradicţie cu trecutul ei declarat de dependentă de droguri. Atunci îşi dă seama că amintirile nu îi aparţin, ci sunt împrumutate de la Angelique, prietena ei de la St Felicity, adăpostul unde a locuit mult timp. După ce Angelique a murit de supradoză, Margot, care pe atunci era cunoscută sub numele de Amy, i-a găsit actele de identitate şi i-a preluat numele de Margot Bellamy. Afară, Martin o lasă singură pe Margot pentru puţin timp, însă Chris profită de moment şi o răpeşte. Margot se trezeşte în maşina condusă de Chris şi sare afară din mers. Ajunsă în pădure, găseşte o casă şi pătrunde înăuntru. În sufragerie, îşi aminteşte cum Chris a încercat să o omoare cu un ciocan, iar ea s-a apărat şi a fugit, apoi a căzut într-un râu. Margot găseşte pivniţa în care se află Katie, dar apare Chris cu o puşcă şi o duce şi pe ea acolo. Margot îl loveşte peste faţă cu lanţul luat de la poartă şi îl imobilizează, însă Katie e împuşcată în timpul încăierării. Katie ajunge la spital, dar îşi revine în câteva luni, iar Chris ajunge la închisoare.

Margot începe şedinţele la psihiatrul Yufeng pentru a-şi recupera amintirile. Chris inventase o poveste cum că Melissa fusese ucisă de o reţea de traficanţi, din care făcea parte şi el, şi că Bethan era în viaţă doar datorită lui. Ea a evadat după două luni de captivitate, apoi a încercat să uite ce i s-a întâmplat, lucru pe care l-a şi reuşit. Eddy vinde informaţii depre Margot unei publicaţii, ceea ce face divorţul dintre ei mai uşor. Margot rămâne cu casa, dar îşi pierde postul de profesoară din cauza scandalului. Ea o vizitează pe Flora pentru a-i povesti despre fiica acesteia. Margot şi Martin rămân prieteni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: