Vieţi paralele

vieti paralele

Autor: Ellen Meister

Titlu original: The Other Life

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera.

Rezumat:

La naşterea lui Quinn, mama ei, Nan Mazurski Gilbert, o pictoriţă care suferă de tulburare bipolară, încearcă să se sinucidă din cauza depresiei prin care trece. Până să fie salvate, Nan şi Quinn se află la limita dintre viaţă şi moarte, ceea ce cauzează deschiderea mai multor portaluri între universuri paralele. În copilărie, în timp ce se joacă afară împreună cu Hayden, fratele ei mai mic, Quinn sare de pe o movilă de pământ şi descoperă primul portal, prin care îşi trece mâna şi simte că mai există o Quinn care a ales să nu sară. Hayden, care e martor, e singurul căruia i se poate confesa. La maturitate, Quinn devine coordonator de evenimente şi astfel îl cunoaşte pe Eugene Ray, personalitate a radioului din New York, cu care are o relaţie. Când Eugene îşi uită geanta într-un taxi, Quinn e contactată de patronul companiei de transport, Lewis Braverman, pentru care ulterior îl părăseşte pe Eugene. La puţin timp după nunta lui Quinn cu Lewis, Nan se sinucide cu o supradoză de pastile, iar Quinn se simte vinovată deoarece mama ei pictase un tablou care le înfăşişează pe ele despărţite, simbolizând dezacordul pentru alegerea fiicei ei.

După şapte ani, Quinn are o viaţă fericită în Long Island alături de Lewis ­şi de băieţelul lor de şase ani, Isaac. Ea rămâne din nou însărcinată, dar află că fetiţa ei nenăscută suferă de encefalocel, o boală care îi va afecta viaţa. Atunci Quinn simte nevoia să evadeze şi, pentru prima dată, trece prin portalul aflat în subsolul casei lor. În existenţa ei paralelă, ea îl are ca iubit pe Eugene, cu care locuieşte în Manhattan, iar mama ei este încă în viaţă. De fiecare dată când trece dincolo, vorbeşte cu Nan la telefon sau o vizitează. Însă cu fiecare trecere, portalul devine din ce în ce mai mic. În timp ce tatăl lui Quinn, Phil Gilbert, avocat pensionar, este plecat în Florida la noua lui iubită, Jillian, mai multe tablouri ale lui Nan sunt furate din casa lui. Pentru a se îndepărta de probleme, Lewis propune o excursie cu ocazia zilei de naştere a lui Quinn, şi pleacă doar ei doi la o cabană. Pe drum, se opresc la o galerie de artă unde găsesc un tablou care o înfăţişează pe Nan tânără şi fără griji, realizat de un coleg de generaţie. Lewis îi face o surpriză lui Quinn şi revine să cumpere tabloul. Între timp, Quinn merge să viziteze hotelul Stonewell, vestit pentru nunţile care se organizează acolo, încercând să obţină informaţii pentru Hayden şi iubitul său, Cordell. Într-una din săli, simte existenţa unui portal şi face trecerea spre un univers în care ea şi Eugene sunt în excursie în Fiji, ocazie cu care el o cere în căsătorie, iar ea acceptă înainte de a se întoarce în lumea ei.

Când descoperă tablourile furate în şifonierul lui Cordell, Hayden, care a moştenit boala mamei sale, se internează într-un sanatoriu. După ce iese, eliberează apartamentul de lucrurile iubitului său, iar Quinn îl denunţă pe acesta la poliţie. Lewis reuşeşte să spargă contul de email al lui Cordell şi află că el doar a răscumpărat tablourile de la hoţi, drept urmare Quinn îşi dă seama de greşeala făcută, iar Hayden şi Cordell se împacă. În timpul unei vizite în Manhattan pentru a se întâlni cu prietena ei, Meredith Huff, Quinn îl vede pe Walt St. Pierre, prieten cu Eugene. El o invită la o petrecere, garantându-i că fostul ei iubit nu va fi acolo. Quinn participă împreună cu Meredith, Hayden şi Cordell, în timp ce Lewis se oferă să stea cu Isaac acasă. Când un tânăr îi pune lui Quinn alcool în băutură, neştiind că e însărcinată, ea începe să se simtă rău. Tocmai atunci îl întâlneşte pe Eugene, de care încearcă să fugă şi, ieşind afară, e lovită de o maşină. La spital află că nu a pierdut copilul, dar este sfătuită să avorteze, iar Lewis e de acord. Ajunsă acasă, Quinn trece prin portal şi merge direct la Nan, povestindu-i tot şi cerându-i sfatul. Nan o convinge pe Quinn că nu e vinovată pentru sinuciderea ei din universul paralel şi o ajută să se întoarcă înapoi prin portalul aproape închis. Quinn şi Lewis iau decizia să o păstreze pe Naomi, fetiţa lor.

Quinn organizează o masă în cinstea lui Hayden şi Cordell, proaspăt căsătoriţi, la care participă rudele şi prietenii lor. Chiar pe când se pegăteşte să-şi ţină discursul, lui Quinn îi vine timpul să nască.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: