Secretele nopţii

secretele noptii

Autor: Amanda Quick

Titlu original: Wait Until Midnight

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera.

Rezumat:

Caroline Fordyce are 25 de ani şi este scriitoare de povestiri, publicate în ziarul “Flying Intelligencer”. Ea locuieşte în Londra împreună cu mătuşa sa, Emma, şi prietena acesteia, Milly. Când Caroline face o demonstraţie de spiritism pentru a distra nişte prieteni, jurnalistul Gilbert Otford scrie un articol care îi atrage atenţia lui Durward Reed, directorul Societăţii de Cercetări Spiritiste de la Wintersett House.

Adam Hardesty a rămas orfan de mic şi s-a întreţinut vânzând secretele altor oameni. El i-a luat în casa lui pe alţi trei copii, Julia, Jessica şi Nathan, iar când a ajuns la 17 ani, i-a vândut un secret important lui Wilson Grendon, un om singur şi foarte bogat, care i-a adoptat pe toţi patru. În prezent, Julia e căsătorită cu Robert, conte de Southwood, Jessica urmează să îşi facă ieşirea în societate, iar Nathan studiază pentru a deveni savant. După moartea lui Maud Gatley, una dintre colaboratoarele lui Adam, jurnalul ei, în care scrie adevărul despre trecutul copiilor, este furat de către mediumul Elizabeth Delmont, pe care Adam o găseşte ucisă în casa ei, având pe ea un voal de mireasă şi o broşă neagră. Adam află numele lui Caroline de pe lista participanţilor la şedinţa de spiritism din acea seară şi împreună încearcă să afle ce s-a întâmplat, pe parcurs devenind iubiţi. Ei participă la şedinţele de spiritism ţinute de Irene Toller, rivala lui Elizabeth, şi află că aceasta le dă sfaturi financiare clienţilor. Când Irene e ucisă, se găseşte un ceas inscripţionat cu numele lui Adam, însă Caroline îi oferă un alibi. Adam şi Caroline îl vizitează pe domnul McDaniel, deoarece acesta, sfătuit de Elizabeth, cumpărase un certificat de acţionar de la un anume domn Jones. Cu ajutorul editorului ei, domnul Spraggett, Caroline află că falsificatorul certificatului este Bassingthorpe. Adam apelează la Florence Stotley, o cunoştinţă din trecut, care îi spune unde se ascunde Bess Whaley, menajera lui Irene, dar şi că Ivybridge plănuieşte să investească într-un bordel. La balul organizat de Julia, Caroline se ascunde de Ivybridge, care e cu soţia lui, Helen. În urmă cu trei ani, în Chillingham, el a curtat-o pe Aurora Kent, apoi a părăsit-o, spunându-i că o alege pe Caroline, care de fapt îl refuzase. Aurora a atacat-o pe Caroline pe un pod, dar a căzut în apă, iar Caroline a salvat-o. Totuşi, Aurora s-a sinucis, iar Caroline a decis să dispară, schimbându-şi numele din Connor în Fordyce. Adam, care aflase deja adevărul de la omul său de încredere, Harold Filby, îl confruntă pe Ivybridge şi îi dă ocazia lui Caroline să îşi spună povestea. Ivybridge este exclus din cercul lor şi, ca să-l împiedice să dezvăluie identitatea lui Caroline, Adam îl ameninţă cu expunerea investiţiei în bordel. Apoi, Adam o cere în căsătorie pe Caroline.

Adam şi Caroline află de la Bess că Irene a ucis-o pe Elizabeth deoarece iubitul ei a înşelat-o cu aceasta, şi că iubitul e cel care a ucis-o pe Irene. De la Bassingthorpe, Adam află că mediumul Julian Elsworth e domnul Jones. Julian recunoaşte înşelătoria, la care a fost complice cu cele două mediumuri, dar nu şi crimele, şi îi returnează lui Adam jurnalul furat din casa lui Elizabeth. Între timp, Durward o invită pe Caroline la Wintersett House pentru a-i propune o colaborare şi îi pune somnifere în ceai. Înainte să îşi piardă cunoştinta, Caroline vede poza de mireasă a lui Sarah, soţia lui Durward, şi recunoaşte voalul şi broşa. Când Adam îi descrie lui Julian cum a găsit scena primei crime, acesta îşi aminteşte de fotografia din biroul lui Durward. Caroline îşi revine şi încearcă să scape, îmbrăcând rochia de mireasă a lui Sarah. Adam o salvează, ucigându-l pe Durward cu o lovitură de cuţit. Din jurnalul lui Durward reiese că el a ucis-o pe Sarah în noaptea nunţii pentru că era îndrăgostită de alt bărbat. În timp, s-a folosit de alte femei medium pentru a încerca să o contacteze pe Sarah. Irene s-a îndrăgostit de el şi a omorât-o pe Elizabeth din gelozie, plasând voalul şi broşa pentru a-l incrimina. Durward, care a ajuns acolo după Adam, a luat obiectele. Apoi a ucis-o pe Irene şi a lăsat ceasul pentru a da vina pe Adam. Pe Caroline a răpit-o crezând că are puteri paranormale.

În final, Julian promite să restituie banii obţinuţi din înşelăciune. Caroline îşi încheie povestirea “Gentlemanul misterios” cu nunta dintre personajele principale, Edmund Drake şi Lydia Hope, iar în realitate are loc nunta dintre Caroline şi Adam, despre care Gilbert scrie în “Flying Intelligencer”.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: