Nurorile

nurorile

Autor: Joanna Trollope

Titlu original: Daughters-in-Law

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera.

Rezumat:

Rachel şi Anthony Brinkley locuiesc în Suffolk, Anglia, şi au trei fii, Edward, Ralph şi Luke. Anthony e un cunoscut pictor de păsări şi profesor la un colegiu de artă, iar Rachel e casnică. Edward e căsătorit cu o suedeză pe nume Sigrid şi au o fetiţă de opt ani, Mariella, Ralph e căsătorit cu Petra şi au doi băieţi, Kit, de trei ani, şi Barney, de câteva luni, iar acum are loc nunta lui Luke cu frumoasa Charlotte într-o biserică din Buckinghamshire, locul ei natal. Rachel şi Anthony sunt dezamăgiţi că nu au fost implicaţi în organizare, lucru care s-a întâmplat şi la nunta lui Edward cu Sigrid, desfăşurată pe o insulă din Suedia, la casa de vacanţă a părinţilor ei. Doar nunta lui Ralph cu Petra, organizată de Rachel şi Anthony, a avut loc în biserica din Suffolk unde au fost botezaţi cei trei băieţi Brinkley. Petra este nora preferată a lui Rachel.

Fostă studentă a lui Anthony, Petra îl cunoaşte pe Ralph datorită părinţilor lui, care, impresionaţi de talentul ei şi de faptul că nu are familie, o primesc în viaţa lor. Ralph, care tocmai revenise din Singapore hotărât să-şi pornească afacerea proprie, cumpără o casă pe Shingle Street, la malul mării, şi Petra se mută la el. Când ea rămâne însărcinată, Rachel şi Anthony insistă ca Petra şi Ralph să se căsătorească, apoi le găsesc o casă mai mare în Aldeburgh. Patru ani mai târziu, afacerea lui Ralph dă faliment. Edward şi Sigrid locuiesc în Londra, unde el lucrează la o bancă elveţiană, iar ea e angajată la un laborator de expertiză criminalistică. După naşterea Mariellei, Sigrid trece prin depresie postnatală, situaţie pe care încearcă să o ascundă de Rachel, mutându-se timp de trei luni la mama ei care, fiind doctor, o ajută să-şi revină. În prezent, ea îl sfătuieşte pe Edward să-i aranjeze un interviu lui Ralph la bancă. La sugestia Mariellei, Rachel şi Anthony organizează un maraton de gătit pentru Ralph şi Petra, dar Luke şi Charlotte nu participă deoarece sunt invitaţi la familia ei. Luke închiriază un apartament în Londra, unde are un studio de design grafic împreună cu prietenul său, Jed, iar Charlotte lucrează ca recepţioneră la un post de radio. Când află că e însărcinată, Charlotte îi invită pe cei din familia Brinkley la ei pentru a le da vestea. Rachel şi Anthony, obişnuiţi ca familia să se reunească în Suffolk, acceptă cu greu invitaţia. Edward, Sigrid şi Mariella participă şi ei, dar familia lui Ralph lipseşte. În momentul în care Charlotte anunţă că aşteaptă un copil, reacţia lui Rachel e una de indignare, deşi ulterior regretă tot ce a zis.  

În ziua cu interviul lui Ralph, la propunerea lui Rachel, Petra merge la rezervaţia naturală să deseneze păsări. Ea îşi pierde cheile de la maşină, dar un angajat pe nume Steve Hadley le găseşte. Steve locuieşte pe Shingle Street şi îi invită pe Petra şi pe copii la el. Ralph obţine postul şi decide că trebuie să îşi caute altă locuinţă, însă Petra refuză şi recunoaşte că are pe altcineva. Ralph se mută temporar în Londra şi le cere fraţilor săi să le spună părinţilor despre infidelitatea Petrei. Charlotte o vizitează pe Petra pentru a-i oferi sprijin. Petra o evită pe Rachel, dar îi duce pe copii la Anthony, arătându-i că nu şi-a pierdut recunostinţa faţă de el. Relaţia lui Petra cu Steve se încheie cand el îi propune să plece cu copiii şi cu el în Scoţia. Sigrid o duce pe Mariella la Stockholm în vizită la familia ei. Când Sigrid se plânge de intervenţiile lui Rachel în vieţile lor, mama ei îi oferă scuza că Rachel e casnică şi nu are alte preocupări. În Londra, Sigrid se întâlneşte cu Charlotte şi îi repetă ce a zis mama ei, oferindu-i motivaţia să o ierte pe Rachel. Marnie, mama lui Charlotte, se oferă să îi ajute financiar, dar Luke refuză şi Charlotte îl susţine.

Petra şi copiii merg la Londra, la Edward şi Sigrid acasă, ocazie cu care sunt invitaţi şi Luke, Charlotte şi Ralph. Petra şi Ralph se împacă, ajungând la compromisul că pe timpul iernii îşi închiriază casa şi se mută la Londra, unde amândoi vor lucra, iar pe timpul verii se mută înapoi. Rachel şi Anthony sunt informaţi despre ultimele noutăţi din familie, însă nu li se cere ajutorul. Resemnată că implicarea ei în vieţile fiilor trebuie să se reducă, Rachel propune să îşi transforme casa în pensiune pentru a-şi ocupa timpul liber.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: