Luminile Nordului

luminile nordului

Autor: Nora Roberts

Titlu original: Northern Lights

SPOILER ALERT! 

Rezumat:

Ofiţerul Ignatious ”Nate” Burke din Baltimore, Maryland, în vârstă de 32 de ani, este numit şef al poliţiei din Lunacy, un orăşel din Alaska. El însuşi îşi alege repartiţia deoarece se află într-o stare de depresie prelungită cauzată de despărţirea de soţia sa, Rachel, care îl părăsise pentru un alt bărbat, şi de şocul pierderii colegului şi prietenului său, Jack Behan, împuşcat într-o altercaţie cu un traficant de droguri, pe care Nate reuşeşte în final să îl omoare. Ajuns în Lunacy, Nate e întâmpinat de Anastasia Hopp, primarul oraşului, şi e cazat la ”The Lodge”, un hotel-restaurant condus de Charlene Hidel.

Primul caz al lui Nate e o bătaie între gemenii Bill şi Jim Mackie la ”The Lodge” şi, datorită intervenţiei lui, Charlene primeşte de la cei doi banii care să-i acopere pagubele. În cadrul unei şedinţe cu locuitorii oraşului, primarul îl prezintă pe Nate, care află că unii oameni nu îl agreează, cum e Bing Karlovski, patronul unui service auto şi candidat pentru funcţia de şerif. Nate are de rezolvat mici conflicte în cadrul comunităţii, ajutat de adjuncţii săi, Otto Gruber şi Peter Notti, şi de secretara secţiei de poliţie, Marietta Peach. În a treia zi de când e în oraş, în Ajunului Anul Nou, are loc un accident rutier între Ed Woolcott, viceprimar şi patron al băncii din Lunacy, şi un ghid montan pe nume Hawley. Accidentul e cauzat de un elan, dar Ed dă vina pe Hawley, care are alcoolemia la limită, însă Nate decide să nu acuze pe nimeni. Între timp, Nate o cunoaşte pe Meg Galloway, pilot la propria ei companie de zbor, Lunatic Air, şi fiica lui Charlene. Meg locuieşte într-o casă în afara oraşului, doar cu cei doi câini ai ei, Rock şi Bull, şi nu are deloc o relaţie bună cu mama ei. La petrecerea de Revelion a oraşului, care are loc la ”The Lodge”, Charlene încearcă să-i capteze atenţia lui Nate, însă el îşi petrece timpul cu Meg. Tot la petrecere, Nate îi cunoaşte pe Maxwell şi Carrie Hawbaker, cei care conduc ziarul local ”The Lunatic”. La insistenţele primarului, şeriful îi oferă lui Max un interviu pentru ziar. Nate şi Meg încep o relaţie.

Când Steven, fiul Larei şi al lui Joe Wise, dispare pe muntele Anonimul împreună cu doi prieteni, Meg şi Nate pleacă în căutarea lor cu avionul. Reuşesc să îi salveze pe băieţi, dar recuperează şi un cadavru găsit de aceştia în peştera în care se adăpostiseră, alături de un jurnal şi de un cercel cu cruce malteză. Meg îl recunoaşte pe tatăl său, Patrick Galloway, dispărut de şaptesprezece ani, în anul 1988, la vârsta de 33 de ani. Ea îi povesteşte lui Nate că părinţii ei nu erau căsătoriţi şi că, la mai puţin de un an de la dispariţia lui, crezând că a fost părăsită, Charlene s-a căsătorit cu proprietarul de la ”The Lodge”, Karl Hidel, un bătrân de 68 de ani, care a murit între timp. Din jurnalul lui Pat reiese că pe munte au urcat trei camarazi, toţi având porecle din ”Războiul Stelelor”: Pat este Luke, criminalul este Darth, iar al treilea, care se răneşte şi nu mai poate urca, este Han. Max e găsit mort în sediul ziarului, iar pe calculator e un bilet în care scrie că el l-ar fi omorât pe Pat. Roland Coben, sergentul din Anchorage desemnat să ancheteze crimele, consideră ambele cazuri rezolvate, dar Nate nu renunţă şi începe să interogheze lumea. Yukon, câinele bătrân al familiei Wise, e găsit mort în faţa primăriei, tăiat cu cuţitul de vânătoare al lui Bing, pe care însă acesta îl raportase furat. John Malmont, profesorul de literatură, care e îndrăgostit de Charlene, devine şi el suspect când decide să plece din oraş, însă Charlene îl convinge să rămână cu ea. Nate îşi aminteşte că a văzut cercelul într-o poză de grup din albumele lui Meg şi astfel îl descoperă pe Ed, apoi îl cheamă pe Coben să îl aresteze. Ed participă la parada de 1 Mai când observă că e supravegheat şi încearcă să scape luând o femeie ostatică, dar Nate îl împuşcă. Dus la secţia poliţiei statale, Ed admite că l-a omorât pe Pat în legitimă apărare, dar în conturile sale se găsesc douăsprezece mii de dolari, sumă furată de la victimă. Ed l-a omorât şi pe Max pentru că fusese a treia persoană pe munte şi voia să spună adevărul.

Nate îşi reia munca zilnică de şerif în Lunacy. El şi Meg urmează să se căsătorească.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: