Îmbrăţişări la Paris

imbratisari la paris

Autor: Juliette Sobanet

Titlu original: Kissed in Paris

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Chloe Turner este o organizatoare de evenimente, în vârstă de 29 de ani, din Washington, D.C., care urmează să se căsătorească într-o săptămână cu iubitul ei, Paul Smythe, cu care e de opt ani. Când şefa ei, Angela Kelly, se îmbolnăveşte, Chloe trebuie să meargă în locul ei la Paris, la o conferinţă internaţională. Surorile ei mai mici, Sophie, Lily şi Magali, o încurajează, mai ales că mama lor, Claire, care a murit când Chloe avea 12 ani, a călătorit în Franţa înainte de a se căsători.

După conferinţă, în ziua în care ar trebui să se întoarcă acasă, Chloe se trezeşte în camera ei de hotel, doar în lenjerie, şi treptat îşi aminteşte că în seara precedentă un francez pe nume Claude a convins-o să bea un pahar de vin în barul hotelului. Ea observă că toate lucrurile ei au fost furate, inclusiv paşaportul şi inelul de logodnă, iar tot ce găseşte de îmbrăcat e o rochie roşie care nu îi aparţine. La recepţia hotelului, doi poliţişti francezi, Laroche şi Fournier, vor să o aresteze, acuzând-o de fraudă deoarece Claude Dubois, un cunoscut escroc, a transferat o sumă mare de bani din contul ei în urmă cu două zile. Când ofiţerul care o păzeşte este atacat de un tânăr care se prezintă ca agent guvernamental, pe nume Julien Moreau, Chloe acceptă să fugă cu el.

Julien şi Chloe merg la Giverny, dar nu îl găsesc pe Claude, însă află de la un alt escroc că a plecat spre Annecy. După o călătorie cu autocarul, pentru care cei doi se prefac a fi tineri căsătoriţi, şi o călătorie cu trenul, Julien intră în casa fraţilor Ralph şi Marie, prietenii australieni ai lui Claude. Între timp, Chloe are impresia că o vede pe mama ei, şi o urmează pe străzi, după care vede o femeie ascunzând ceva în garaj, dar nu îi dă importanţă. Julien recuperează inelul de logodnă şi află că destinaţia lui Claude e Lyon. Chloe găseşte un mesaj în franceză pe telefonul lui Julien, în care apare numele ei, şi îl notează pe un bileţel. Aflând că e grevă în transporturi, Julien şi Chloe îşi petrec ziua în oraş, însă sunt mereu în alertă, ferindu-se de Ralph şi iubita lui, apoi de ofiţerii Laroche şi Fournier, şi astfel ajung pe un vaporaş cu petrecerea de nuntă a unui cuplu. Chloe o roagă pe mireasa americană, al cărei viitor soţ e francez, să-i traducă bileţelul, şi astfel află că Julien caută un tablou. El îi mărturiseşte atunci că numele lui adevărat e Julien Dubois, şi că tabloul, furat de Claude, fratele său mai mic, e un Manet aflat în posesia familiei de generaţii, singura salvare a viei familiei după moartea recentă a tatălui lor.

Camille, sora lui Julien, îi ia cu maşina, însă, când află că mama lor e foarte bolnavă, merg la proprietatea familiei Dubois din Saint-Julien, unde Chloe e prezentată ca iubita lui Julien. A doua zi, Chloe îl întâlneşte pe Claude, dar nu obţine nimic de la el, doar informaţia că şi Julien are un trecut de infractor. Când îl confruntă, Julien îi povesteşte cum şi-a schimbat viaţa. Totuşi, Chloe dă poliţiei numărul maşinii lui Claude, iar asta face ca şi ea să fie arestată. Atunci apare Guillaume Dubois, fratele lui Julien şi omul lui de legătură în cadrul poliţiei, care îi garantează întoarcerea acasă şi retragerea acuzaţiei de fraudă. Chloe mai petrece o seară în compania familiei Dubois, şi află că mama lui Julien e Magali, prietena lui Claire şi cea după care a fost numită sora ei cea mai mică.

La aeroport, Chloe e întâmpinată de surorile ei, şi merg direct la restaurantul unde le aşteaptă tatăl lor împreună cu Paul şi părinţii acestuia, Patricia şi James Smythe. Când James aduce în discuţie planurile lui Paul de a se muta la o firmă mică de avocatură din Pennsylvania, Chloe îşi dă seama că decizia lui e luată deja, în ciuda dorinţei ei de a rămâne în oraş şi de a continua să fie organizatoare de evenimente. Având ajutorul familiei, cu care Paul nu s-a înţeles niciodată, Chloe anulează nunta şi se întoarce în Franţa. După închiderea lui Claude, Julien află că tabloul e la Ralph, iar din descrierea lui, Chloe îşi dă seama că femeia pe care a văzut-o în Annecy e Sara, iubita acestuia. Astfel, ştiind locaţia garajului, îi descoperă pe Ralph şi Sara chiar când voiau să fugă cu tabloul, şi, deşi Marie îi ia pe toţi prin surprindere atacând-o pe Chloe, totul se termină cu bine când apare Guillaume cu poliţia.

Chloe şi Julien rămân împreună şi îşi plănuiesc nunta în Franţa.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: