Diavolul se îmbracă de la Prada

diavolul se imbraca de la prada

Autor: Lauren Weisberger

Titlu original: The Devil Wears Prada

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Andrea Sachs e o tânără de 23 de ani din Avon, Connecticut, proaspăt absolventă de facultate, în căutarea unui loc de muncă. Visul ei este să lucreze ca jurnalist la ziarul “The New Yorker”, însă ştie că iniţial trebuie să dobândească experienţă. Deşi nu are cunoştinţe în domeniul modei, reuşeşte să se angajeze la revista “Runway”, ca asistentă a celebrei Miranda Priestly, având promisiunea că după un an se va putea angaja oriunde în altă parte. Astfel, pleacă din Connecticut şi se stabileşte în New York, unde închiriază un apartament împreună cu Lily Goodwin, prietena ei din copilărie.

După ce Allison, asistenta principală a Mirandei, devine redactor de modă, Emily, asistenta secundară, îi ia locul. Ea este cea care o întâmpină pe Andrea la noul loc de muncă şi o instruieşte cum să se poarte, cum să se îmbrace şi ce are de făcut. Ca asistentă secundară a Mirandei, Andrea descoperă că are îndatoriri din cele mai bizare. În fiecare seară trebuie să îi ducă acasă Mirandei “Cartea”, care reprezintă revista în lucru, pentru că şefa ei trebuie să îşi dea acordul pentru fiecare articol scris. Uneori trebuie să cumpere cărţi sau jucării pentru Caroline şi Cassidy, gemenele în vârstă de zece ani ale Mirandei. Când bona fetelor îşi dă demisia, Andrea e cea care trebuie sa organizeze interviuri pentru a angaja o altă îngrijitoare. La petrecerea organizată de Miranda la Met pentru celebrarea logodnei cumnatului ei, Andrea e responsabilă de întâmpinarea invitaţilor, pe care trebuie să-i cunoască din poze. De cele mai multe ori, cerinţele Mirandei sunt lipsite de detalii importante, iar asistenta ei e cea care trebuie să-şi dea seama ce are de făcut. Andrea observă că toţi o venerează pe Miranda, iar dacă cineva spune ceva rău despre ea, se corectează de îndată ce îşi dă seama că a fost auzit, fenomen pe care Andrea îl numeşte “Virajul Paranoic Runway”. La una dintre petrecerile din lumea modei la care participă, Andrea îl cunoaşte pe Christian Collinsworth, un vestit scriitor, tânăr şi bogat, care îi face cunoştinţă cu editorul său şi o invită la o petrecere a scriitorilor. Curând, Andrea realizează că serviciul ei solicitant nu îi mai lasă timp să se întâlnească cu iubitul ei, Alex Fineman. Mai mult, nu observă nici măcar că Lily începe să ducă o viaţă dezorganizată, având probleme mari cu alcoolul şi cu bărbaţii cu care se întâlneşte. Chiar şi părinţii ei se simt neglijaţi, mai ales că sora mai mare a Andreei, Jill, şi soţul acesteia, Kyle Harrison, au un bebeluş pe care Andrea nu l-a văzut încă.

Înainte de plecarea Mirandei la Paris pentru prezentarea colecţiei de primăvară, Emily, care trebuie să o însoţească, se îmbolnăveşte de mononucleoză. Astfel, Andrea trebuie să o înlocuiască, renunţând la reuniunea de la facultate la care ar trebui să participe cu Alex. Drept urmare, Alex îi propune să ia o pauză de la relaţia lor. La Paris, Andrea îşi petrece majoritatea timpului la telefon, sau urmând-o pe Miranda peste tot. Când Miranda e invitată la o petrecere organizată de nişte prieteni, Andrea află surprinsă că fiul acestora e tocmai Christian, şi că el e cel care insistase ca şi Andrea să participe. Andrea şi Christian petrec o seară frumoasă, însă nu se întâmplă nimic între ei. Apoi, Andrea este sunată de părinţii ei şi de Alex pentru a o anunţa că Lily e în comă la spital după un grav accident de circulaţie. Deşi Andrea îşi doreşte să revină la New York pentru a fi lângă Lily, Miranda îi pune în evidenţă că nu poate să rămână fără asistenta ei. Când Miranda doreşte să îşi aducă fiicele şi soţul la Paris, constată revoltată că paşapoartele gemenelor sunt expirate şi îi cere Andreei să rezolve problema. Fiindu-i imposibil să facă acest lucru, Andrea îi spune Mirandei, pentru prima dată, cât de exagerate îi sunt pretenţiile, ceea ce duce la concedierea ei. După ce revine acasă, Andrea reuşeşte să-i fie alături lui Lily, care îşi revine, şi împreună merg să locuiască o perioadă la familia Andreei. Doar relaţia ei cu Alex nu poate fi reparată, iar el şi Andrea decid să se despartă.

Andrea scrie o povestioară şi o trimite la mai multe reviste. Loretta Andriano, redactorul unei reviste de adolescenţi, doreşte să îi publice povestioara şi îi oferă un contract pentru mai multe articole. Loretta fusese asistenta Mirandei în urmă cu şapte ani şi află dintr-un articol de ziar despre Andrea şi felul în care a fost dată afară. Cunoscând situaţia, Loretta o admiră pe Andrea şi devine mentorul ei.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: