The Host

the host

Autor: Stephenie Meyer

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Într-o lume în care omenirea a fost invadată de o specie extraterestră de paraziţi, numiţi Suflete pentru că acaparează total corpurile gazdă, mai sunt puţini oameni care încă rezistă în libertate. Printre aceştia sunt Melanie Stryder, o tânără de 20 de ani, cu fratele ei mai mic, Jamie, şi cu iubitul ei, Jared Howe. Însă când Mel pleacă în Chicago în căutarea verişoarei ei, Sharon, este prinsă de Căutători, poliţia invadatorilor, şi dusă la un spital unde Vindecătorul Fords, doctor al rasei extraterestre, îi inserează în corp un Suflet care se ataşează de organele ei şi preia controlul. Căutând printre amintirile lui Melanie, ea încearcă să afle unde se află restul oamenilor liberi pentru a da informaţia Căutătoarei care se ocupă de caz, însă are o mare surpriză când descoperă ca Mel opune rezistenţă şi nu dispare la fel ca alte gazde.

Wanderer e un Suflet care a trăit multe vieţi, Pământul fiind pentru ea a noua planetă. La fel ca şi cu alte specii cucerite, consideră că era necesar să îi supună pe oameni pentru că aceştia îşi distrugeau planeta. Însă în interiorul lui Melanie, descoperă sentimente complexe, precum dragostea pentru Jamie şi Jared, pe care şi le însuşeşte, şi refuză să îi trădeze. Pentru a scăpa de Căutătoare, Wanderer pleacă spre Arizona în căutarea Vindecătorului Fords, căruia vrea să-i ceară sfatul. Pe drum, Mel îşi aminteşte de nişte formaţiuni muntoase desenate de unchiului ei Jeb, şi o convinge pe Wanderer să abandoneze traseul iniţial. Rămânând fără apă în deşert, sunt găsite de Jeb şi de oamenii din rezistenţă. Când Wanderer deschide ochii argintii, semn că Mel a fost prinsă, oamenii vor să o omoare, dar Jeb îi împiedică. În schimb, o duc in adăpostul lor, o peşteră imensă descoperită de Jeb, unde o ţin prizonieră.  

Printre oameni se află Jared, Sharon şi mătuşa Maggie, toţi dorind să o omoare pe intrusă, însă Jeb o integrează în colectiv şi îi dă numele Wanda. Jamie se ataşează de ea şi e primul care află că Mel mai e în viaţă. Jared realizează acelaşi lucru când o sărută pe Wanda, iar Mel îşi arată dezaprobarea lovindu-l. Doc, Ian şi Walter se împrietenesc cu Wanda, iar ea le povesteşte despre vieţile ei. Kyle încearcă să o omoare aruncând-o în golul pe unde se varsă apa din peşteră, dar pământul se crapă sub ei, şi ea îl salvează. Wanda nu vrea să-l acuze pe Kyle şi el îi devine recunoscător. În infirmierie, Walter moare de cancer, iar în ultimele momente Wanda îi e alături. Ian îi mărturiseşte că are sentimente pentru ea, însă ea nu poate să-i răspundă la fel din cauza lui Melanie.

În timpul unui raid, Jamie se răneşte cu cuţitul şi se infectează. Pentru a-l salva, Wanda se înjunghie şi intră într-un spital de unde fură mediamentele cu care e tratată, iar datorită lor, Jamie se însănătoşeşte. Văzând cum îi poate ajuta, oamenii o iau pe Wanda în raiduri cu ei. La întoarcerea dintr-un raid, află că Wes a fost omorât de o Căutătoare, pe care Jeb o ţine captivă. Văzând că e Căutătoarea ei, Wanda decide să-i împărtăşească lui Doc secretul separării unui Suflet de gazdă fără a-i omorî. În schimb îi cere ca toate Sufletele să fie trimise pe alte planete îndepărtate, iar pe ea să o omoare după ce îi cedează corpul lui Melanie. Prima pe care experimentează e Căutătoarea, salvând-o pe fata captivă înăuntru, după care mai efectuează şi alte separări, însă nu toţi oamenii se trezesc. Când Jodi, soţia lui Kyle, nu îşi revine, el decide să rămână cu Summer, cea care i-a ocupat corpul soţiei.

Când se trezeşte, Wanda află că, după separare, Mel şi Jared au făcut rost de un alt corp din care au scos parazitul, nemairămânând nimeni în loc, astfel că au pus-o pe Wanda înăuntru. Wanda şi Ian rămân împreună, acum că Melanie poate fi cu Jared. La următorul raid la care participă şi Wanda, se întâlnesc cu un alt grup de oameni, care la rândul lor au printre ei un extraterestru care îi ajută. Concluzia tuturor este că mai există speranţă pentru planetă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: