Tempting Fate

tempting fate

Autor: Jane Green

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Gabby şi Elliott Cartwright sunt căsătoriţi de douăzeci de ani şi au două fiice, Olivia de şaptesprezece ani şi Alanna de unsprezece ani. Elliott e doctor, iar Gabby restaurează mobilă în hambarul din spatele casei lor de vis din Connecticut. De mult timp Gabby îşi doreşte un al treilea copil, simţind că la vârsta ei de patruzecişitrei de ani şansele de a fi mamă scad pe zi ce trece, însă Elliott, la patruzecişinouă de ani, nu mai vrea să treacă prin această experienţă, şi se supune unei operaţii de vasectomie. Îşi dă seama de greşeală când află că prietenii lor cei mai buni, Claire şi Tim, aşteaptă al treilea copil.

În timpul unei ieşiri cu prietenele într-un local, Gabby îl întâlneşte pe Matt, un tânăr de treizecişipatru de ani, fondatorul unei reţele de socializare de succes, şi care locuieşte în Malibu. Matt o cucereşte pe Gabby şi continuă să ţină legătura, iar în timp, obsesia ei pentru el creşte, iar emailurile devin din ce în ce mai provocatoare. Olivia o observă pe mama ei şi îi citeşte mesajele, dar Gabby neagă că ar avea o aventură şi chiar discută cu Elliott pentru a îndepărta orice suspiciune. Următoarea dată când Matt vine în oraş, Gabby îi spune lui Elliott că participă la un sondaj pentru o reţea de socializare, dar întâlnirea lor se termină cu Gabby sărutându-l pe Matt. Apoi aranjează ca următoarea întâlnire cu Matt să aibă loc în weekendul în care Elliott e plecat la o conferinţă medicală, iar fetele sunt plecate în Manhattan, în vizită la Jill, sora lui Elliott. Din ce în ce mai atentă cu felul în care arată, Gabby îşi cumpără haine noi şi recurge la intervenţii pentru întinerirea feţei. Matt insistă să viziteze casa lui Gabby, iar în dormitorul din hambar, cei doi cedează tentaţiei şi se culcă împreună. Imediat după, Gabby e cuprinsă de remuşcări, şi îi scrie lui Matt că vrea să înceteze comunicarea.

Când Gabby află că e însărcinată trebuie să-i spună adevărul lui Elliott. El o părăseşte şi se mută temporar la Claire şi Tim, Claire trecând de partea lui. Fetele de asemenea îi ţin partea, Olivia mutându-se şi ea cu Elliott, iar Alanna făcând naveta între cele două case. Abandonată de familie, Gabby îi cere ajutorul mamei ei, Natasha. În timpul copilăriei în Anglia, Gabby a împărţit-o mereu pe mama ei, terapeut de profesie, cu oamenii străzii pe care aceasta îi aducea acasă pentru a-i ajuta. Sfatul mamei ei este să caute un grup de suport pentru femei divorţate, promiţându-i că va veni chiar ea în America.

Gabby reuşeşte să se împace cu Olivia şi să reunească familia de Crăciun, dar Elliott îi mărturiseşte că se întâlneşte cu Trish, o femeie de succes, prietena lui Claire pe care Gabby nu o suportă. În ziua de Crăciun, Elliott trebuie să o ducă pe Gabby la spital să nască. Bebeluşul e un băieţel pe nume Henry William Cartwright, şi spre surprinderea lui Elliott, îi poartă numele de familie. După naştere, Natasha vine să locuiască la Gabby şi o sfătuieşte sa-l anunţe pe Matt despre copil. Gabby îi scrie lui Matt şi, când se întâlnesc, îl duce să-şi cunoască fiul, iar el hotărăşte că vrea să facă parte din viaţa lui Henry, chiar dacă între timp a intrat într-o relaţie serioasă cu Monroe, un fotomodel celebru, pe care Olivia o admiră.

Josephine, prietena ei de la grupul de suport, o convinge pe Gabby să iasă într-un local, unde îl cunoaşte pe Julian, un englez cu care descoperă că are foarte multe în comun, dar decide să fie doar prieteni. În timpul unei cine în oraş, se întâlnesc cu Elliott şi Trish, iar revederea îl face pe Elliott să realizeze că încă o iubeşte pe Gabby. Trish, care până atunci îl sfătuia să divorţeze, îşi dă seama şi se desparte de el. Dorind să îi ajute, Claire îi spune lui Gabby că Elliott încă o iubeşte şi o sfătuieşte să îl caute şi să se împace cu el, iar Gabby îi urmează sfatul. La aniversarea de un an a lui Henry, toată familia e reunită la Gabby şi Elliott acasă. Sunt prezenţi Matt şi Monroe, Claire şi Tim, Natasha, Josephine, şi întreaga familie Cartwright.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: