Dancing at Midnight

dancing at midnight

Autor: Julia Quinn

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Arabella Blydon, Belle pentru apropiaţi, este o tânără englezoaică de familie bună, care, în anul 1816, sătulă de cererile în căsătorie ale peţitorilor săi şi profitând de vacanţa părinţilor săi în Italia, se retrage din lumea activă a Londrei. Ea pleacă la Westonbirt, reşedinţa verişoarei ei, Emma, şi a soţului acesteia, Alex, Duce de Ashbourne, unde îşi petrece timpul citind şi ieşind în natură. În timpul unei ieşiri, Belle îl întâlneşte pe John Blackwood, noul proprietar al terenului vecin.

John este un fost soldat, comandant de companie, pentru care războiul s-a terminat în momentul în care, rănit în bătălie, a fost aproape de a-şi pierde un picior. Deşi provine dintr-o familie bună, John este al şaptelea copil al Contelui şi Contesei de Westborough, astfel că nu are niciun titlu nobiliar moştenit. Când primeşte titlul de Baron datorită acţiunilor din război, John îşi investeşte câştigurile şi în câţiva ani reuşeşte să achiziţioneze Bletchford Manor. Însă nu poate trece peste o întâmplare din război pentru care se simte vinovat. Aflaţi în Spania, un soldat din compania lui John, George Spencer, a violat o fată de doar treisprezece ani, pe nume Ana, pe care John nu a putut-o salva la timp din cauză că era beat, deşi îi promisese mamei acesteia că o va proteja. Drept consecinţă, John l-a împuşcat pe Spencer şi l-a alungat din armată, însă Ana s-a sinucis după trei zile, iar John a rămas cu moartea ei pe conştiinţă.

După întâlnirea cu John, Belle află de la Alex, care fusese camarad de război cu John, că acesta din urmă i-a salvat viaţa în timpul unei bătălii. Alex şi Emma încurajează idila dintre John şi Belle, însă John o respinge pe Belle pe motiv că nu merită să fie iubit, iar Belle se întoarce în Londra singură. Emma, ca supraveghetoare a lui Belle în lipsa părinţilor ei, vrea să îi fie alături, însă Alex nu o poate lăsa departe de el, mai ales că ea e însărcinată. În schimb, el o duce pe mătuşa sa, Persephone, să o supravegheze pe Belle. La rugămintea lui Belle, Emma îl vizitează pe John şi îi spune că Belle urmează să se căsătorească cu un alt bărbat. John îşi dă seama că nu poate renunţa la Belle şi pleacă la Londra, la casa fratelui său, Damien. Acolo află surprins că şi Damien îşi doreşte să se căsătorească tot cu Belle, însă la prima petrecere la care participă, Belle îl asigură că nu are nicio legătură cu fratele lui, iar cei doi se împacă.

John şi Belle îşi petrec timpul împreună, dansând şi plănuindu-şi viitorul. Dar când John primeşte mesaje de ameninţare şi apoi cineva încearcă să-l împuşte, el îşi dă seama că Spencer e în Londra. John şi Belle îşi organizează nunta în grabă, doar cu prietenii apropiaţi şi cu Ned Blydon, fratele ei, şi se căsătoresc înainte de întoarcerea părinţilor ei, Caroline şi Henry, Contesa şi Contele de Worth. După revenirea acasă, părinţii lui Belle îl cunosc pe John şi se conving de iubirea lui pentru ea, văzând grija pe care i-o poartă când ea se îmbolnăveşte foarte tare. După ce îşi revine, Belle îl convinge pe John să îl înfrunte pe Spencer în cadrul unei mari petreceri, unde ar beneficia de aglomeraţie şi de ajutorul prietenilor lor, Emma şi Alex, şi bunul prieten al lui Belle, William Dunford.

În drum spre petrecere, trăsura în care se află Belle, John, Dunford, Emma şi Alex derapează, iar ei îşi dau seama că Spencer e autorul. Ajunşi la petrecere, îl reperează destul de repede, dar Spencer e mai rapid şi o răpeşte pe Caroline. Cu toţii îl urmează într-un salon mai retras unde Belle se oferă în schimbul mamei ei, iar John se predă în schimbul lui Belle. Persephone e însă cea care salvează situaţia, strecurându-se în încăpere şi dându-i un pistol lui Belle. Când cere să-şi ia rămas bun de la soţie, John pune mâna pe pistol şi îl ia prin surprindere pe Spencer, care e capturat şi predat autorităţilor. În afara oricărui pericol, Belle şi John se mută la proprietatea lui, Persephone Park, denumită în onoarea salvatoarei lor, şi trăiesc foarte fericiţi. Belle reuşeşte chiar să obţină o poezie originală de la soţul ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: