Soţiile

sotiile

Autor: Tarryn Fisher

Titlu original: The Wives

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Librex.

Rezumat:

Joi (Thursday, în engleză) are 28 de ani şi e asistentă medicală în Seattle, Statele Unite. Ea pretinde că e soţia legitimă a lui Seth Arnold Ellington într-o căsnicie poligamă, pe care o ţine secretă. Joi nu ştie cine sunt celelalte două soţii ale lui Seth, pe care le numeşte Luni şi Marţi, după zilele în care Seth le vizitează, dar ştie că acestea locuiesc în Portland, unde Seth are al doilea birou al companiei sale de construcţii. Nici pe părinţii lui nu i-a cunoscut, dar ştie că duc o viaţă retrasă, poligamă, şi are felicitări de la ei.

Într-o zi, Joi găseşte în pantalonii lui Seth o hârtie cu numele Hannah Ovark şi îşi dă seama că aceasta e Luni, cea mai recentă soţie a lui, care e însărcinată. Apoi vede pe telefonul lui Seth numele primei lui soţii, Regina Coele. Joi îl cunoscuse pe Seth în urmă cu cinci ani, când el era căsătorit cu Regina, o femeie axată pe carieră. Joi rămăsese însărcinată, dar pierduse sarcina în urmă cu un an şi ajunsese internată în secţia de psihiatrie a spitalului Queen County. Ea nu mai poate avea copii, de aceea a acceptat ca Seth să îşi ia încă o soţie. Seth o invită pe Joi să se întâlnească cu el în Portland pentru a compensa faptul că nu mai poate merge în concediu cu ea din cauză că Hannah e gravidă. Joi o vizitează pe Hannah, fără să îi spună cine e. Hannah are 25 de ani, e fotograf independent şi, fiind foarte amabilă, îi arată lui Joi casa sa. Ele se împrietenesc, iar Joi vede că Hannah are vânătăi pe un braţ şi crede că Seth o maltratează. Joi îşi creează un cont fals pe un website de întâlniri şi, sub numele Will Moffit, o abordează pe Regina, vrând să o cunoască. Regina are 33 de ani, e avocat şi afirmă că, deşi e divorţată, îşi doreşte să aibă copii. Într-o zi, Joi se întâlneşte întâmplător cu Lauren Haller, colega ei asistentă, şi îi împărtăşeşte secretul despre poligamie, iar Lauren îi mărturiseşte că e înşelată de soţul ei, John. Într-o altă zi, Joi revine în Portland şi iese la cină cu Hannah, dar aceasta pleacă în grabă de la restaurant, după care nu mai răspunde la telefon. Când ajunge acasă, Joi îl găseşte acolo pe Seth, care are o mână bandajată, iar ea crede că el a rănit-o pe Hannah şi îl confruntă. Joi se loveşte la cap şi ajunge din nou la spitalul Queen County, unde doctorul Steinbridge îi administrează antipsihotice. Seth o vizitează, dar spune că nu e soţul ei. Lauren e singura care o crede, dar descoperă că Joi e proprietara casei din Portland în care stau Hannah şi Seth.

După ce iese din spital, Joi merge la Hannah acasă, dar aceasta nu pare să o recunoască. Atunci, Joi rămâne peste noapte într-una din casele construite de firma lui Seth, iar a doua zi merge la locul de muncă al Reginei. Regina îi spune că, deşi a ţinut legătura cu Seth, nu are o relaţie cu el. Revenind la casa lui Hannah, Joi află că locatarii s-au mutat de acolo. Atunci o urmăreşte pe Regina până la apartamentul ei. Întrebată de Joi dacă ţine legătura cu părinţii lui Seth, Perry şi Phyllis Ellington, Regina îi spune că au murit de câţiva ani, când Perry a împuşcat-o pe Phyllis şi apoi s-a sinucis. Regina minte spunând că a pierdut şi ea o sarcină şi îi dă lui Joi ideea că Seth le-a administrat amândurora un ceai care le-a făcut să avorteze şi că îi va face acelaşi lucru şi lui Hannah. După o săptămână, Regina îi dă noua adresă a lui Hannah, iar Joi revine în Portland. Ea o găseşte pe Hannah singură şi o avertizează în legătură cu Seth. Când ajung acolo Seth şi Regina, are loc o confuntare, iar Joi, având un pistol, îl împuşcă pe Seth.

Seth rămâne în scaun cu rotile pe viaţă, iar Joi ajunge din nou la Queen County. Doctorul Steinbridge îi spune lui Joi ce a fost real şi ce nu. Poligamia e povestea pe care şi-a spus-o ea după ce a pierdut sarcina. Joi a fost mereu amanta lui Seth, în timp ce Regina e fosta soţie, iar Hannah e actuala. Seth a profitat de starea ei mintală şi a continuat să o viziteze săptămânal, dar şi să îi folosească casa din Portland, pe care Joi o moştenise de la bunica ei. Joi şi-a trimis singură felicitările de la presupuşii socri. Într-o zi, Regina o vizitează pe Joi la spital şi recunoaşte că a minţit legat de pierderea sarcinii drept răzbunare pentru că Seth o înşelase cu ea. Joi o atacă pe Regina şi o dă cu capul de podea.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: