Moştenirea

mostenirea

Autor: Cynthia D’Aprix Sweeney

Titlu original: The Nest

Rezumat:

Leo Plumb, în vârstă de 46 de ani, pleacă drogat de la o nuntă de vară în New York, Statele Unite, însoţit de chelneriţa Matilda Rodriguez, în vârstă de 19 ani, şi face un accident de circulaţie. Leo e internat într-un centru de dezintoxicare pentru câteva luni, iar soţia lui, Victoria, divorţează de el. Matilda îşi pierde laba piciorului drept, însă George Plumb, care e unchiul lui Leo şi avocatul care administrează moştenirea lăsată de Leonard Plumb Sr. familiei, îi oferă fetei bani în schimbul tăcerii. Daunele sunt plătite din suma care ar fi trebuit să le revină lui Jack, Beatrice şi Melody, fraţii lui Leo. Astfel, mama lor, Francie, recăsătorită cu Harold, antreprenor şi politician, se asigură că nu va exista un scandal în presă.

În octombrie, Jack, Bea şi Melody îi cer lui Leo să le returneze banii pe care ar fi trebuit să îi primească în februarie următor, când Melody ar fi împlinit 40 de ani. Jack are 44 de ani şi un magazin de antichităţi, dar fusese nevoit să ipotecheze, în secret, casa de vacanţă pe care o deţine cu soţul său, avocatul Walker Bennet. Bea are 42 de ani şi e scriitoare, însă nu a mai scris o carte de mulţi ani, suferind după moartea iubitului ei mai în vârstă, profesorul Tucker McMillan. Melody e căsătorită cu Walter, cu care are două gemene de 16 ani, Nora şi Louisa, şi are nevoie de bani pentru a le plăti fetelor facultatea. Leo le cere fraţilor săi un răgaz de trei luni. El se mută la Stephanie Palmer, o fostă iubită în vârstă de 41 de ani, care fusese agenta lui Bea când aceasta publicase prima carte inspirată din viaţa lui Leo. Leo avusese o revistă, „SpeakEasy”, şi un website, „SpeakEasyMedia”, însă le vânduse pe ambele. Acum apelează la fostul său partener de afaceri, Nathan Chowdhury, şi la fostul său angajat, Paul Underwood, în prezent şeful lui Bea la revista „Paper Fibers”, dar niciunul nu îl ajută. Bea scrie o carte bazată pe accident şi îi arată lui Leo manuscrisul. Matilda, sfătuită de caporalul Vinnie Massaro, care îşi pierduse braţul într-o misiune şi pe care îl cunoscuse la centrul de recuperare, îl sună pe Leo pentru a-i cere mai mulţi bani. Având finanţe ascunse într-un cont din străinătate şi temându-se de publicarea poveştii, Leo fuge din ţară.   

Tommy O’Toole îşi pierduse soţia, pe Ronnie, în atentatul terorist de la World Trade Center din 11 septembrie 2001, iar acum locuieşte în chirie, împreună cu câinele său, la parterul casei lui Stephanie, fiind vizitat uneori de cele trei fiice ale sale şi de nepoţi. El găsise pe şantierul de la locul atentatului o reproducere a sculpturii „Sărutul”, de Auguste Rodin, şi o luase ca suvenir. Când Jack merge la casa lui Stephanie în căutarea lui Leo, îl convinge pe Tommy să vândă sculptura pe piaţa neagră, dar acesta refuză cumpărătorul pe motiv că e arab. Când Walker şi Jack îi organizează lui Melody o cină aniversară, Stephanie apare şi le spune că Leo a dispărut şi că e însărcinată cu copilul lui. Jack e nevoit să îi mărturisească lui Walker că, în loc să se întâlnească cu Leo, s-a ocupat de vânzarea ilegală a sculpturii pentru a acoperi ipoteca casei de vacanţă. Walker îl părăseşte. Walter şi Melody află că Nora şi Louisa au chiulit de la pregătirile pentru examenul SAT, necesar pentru admiterea la facultate, iar Louisa le mărturiseşte părinţilor că are o iubită, pe Simone, colega ei de la pregătiri. Walter o convinge pe Melody să renunţe la casa lor şi să o vândă, mutându-se într-un apartament. Bea îi ajută pe Jack şi pe Melody cu partea ei din moştenire. Stephanie îi invită la ea pe Matilda şi pe Vinnie, iar Tommy leşină la vederea lor, crezând că sculptura, în care bărbatului îi lipseşte un braţ şi femeii un picior, a prins viaţă. După această întâmplare, Matilda şi Vinnie rămân împreună. Tommy returnează anonim sculptura, care ajunge între artefactele de la atentat. În iulie, Stephanie naşte o fetiţă pe care o numeşte Lillian „Lila” Plumb Palmer. Bea şi Paul pornesc în căutarea lui Leo în Caraibe, unde îl zăresc doar pentru o clipă. Ei devin un cuplu.

Când Lila împlineşte un an, Stephanie o serbează împreună cu Melody, Walter, Bea, Paul, Jack, Nora, Simone şi Louisa, care se mutase cu ele. Bea scrie un nou roman. Jack e singur, dar îi ţine loc de tată Lilei.

Articole similare

Un răspuns la „Moştenirea”

  1. Avatarul lui Moştenirea – Cărţile Cristinei

    […] Pentru rezumat, click aici. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: