Îndoiala

indoiala

Autor: Ashley Audrain

Titlu original: The Push

Rezumat:

Etta se naşte în anul 1939, iar la 18 ani decide să se mărite cu Louis, fiul doctorului din oraş. Ca să fie acceptat de tatăl Ettei, Louis începe să lucreze în lanurile de porumb deţinute de familia ei, dar moare ucis de o combină de siloz. Etta naşte o fetiţă pe nume Cecilia şi intră în depresie. Apoi îl întâlneşte pe Henry, cu care îşi reface viaţa, dar continuă să aibă episoade de psihopatie. De-a lungul anilor, Cecilia e încuiată afară din casă sau în beci, e certată sau ignorată de către mama ei, iar Henry încearcă să o ajute pe fetiţă, dar fără să o supere pe Etta. În 1972, când Cecilia are 15 ani, Etta se spânzură.

Doi ani mai târziu, Cecilia se angajează ca îngrijitoare a bătrânei doamne Smith, până când aceasta moare în somn, moment în care fata îi fură economiile şi pleacă într-un oraş mai mare. Acolo îl cunoaşte pe Seb West, portarul unui hotel de lux, care se îndrăgosteşte de ea. Cecilia vrea să fie scriitoare şi crede că Lenny, prietenul lui Seb, o poate ajuta, însă planurile i se distrug când află că e însărcinată. Cecilia o naşte pe Blythe, dar devine tot o mamă absentă şi abuzivă, la fel ca Etta. Blythe îşi petrece timpul cu familia Ellington, vecinii lor. În 1975, Cecilia îi părăseşte pe Blythe, care are 11 ani, şi pe Seb. Doi ani mai târziu, la iniţiativa lui Richard, iubitul Ceciliei, Seb o lasă pe Blythe să îşi petreacă o zi cu Cecilia, însă aceea e ultima lor întâlnire. Seb începe să bea tot mai mult şi moare după ce Blythe termină facultatea.

Blythe îl întâlneşte pe Fox Connor în timpul facultăţii, iar cei doi se îndrăgostesc. După absolvire, Fox devine arhitect, iar Blythe scriitoare. În timp, se căsătoresc şi au primul copil, pe Violet. Maternitatea e grea pentru Blythe, iar Fox e ocupat cu serviciul, însă Helen, mama lui, îi ajută angajând o asistentă timp de o lună. Când se reapucă de scris, Blythe obişnuieşte să o lase pe Violet să plângă singură, până când Fox descoperă acest lucru. După ce Violet împlineşte un an, Blythe o duce la creşă. Ea simte că fetiţa o urăşte, dar Fox e convins că exagerează. După vârsta de 4 ani, la grădiniţă, Violet îşi agresează colegii, iar într-o zi, la locul de joacă, sub privirile lui Blythe, fetiţa îi pune piedică unui băieţel pe nume Elijah, care cade de pe tobogan şi moare. Blythe nu ştie dacă a văzut bine. Apoi, rămâne din nou însărcinată şi îl naşte pe Sam, alături de care descoperă frumuseţea maternităţii. Într-o zi, Blythe iese la plimbare cu Sam şi cu Violet. Aşteptând la semafor, Violet o trage pe Blythe de mână, iar aceasta se stropeşte cu ceai fierbinte şi scapă căruciorul, care ajunge în stradă şi e lovit de o maşină. Sam moare, la doar un anişor, iar Blythe declară că Violet, care are 7 ani, a împins căruciorul, însă nici Fox, nici poliţia nu o crede.

Blythe încearcă diverse forme de terapie, dar nimic nu o ajută. Fox o părăseşte pentru Gemma, asistenta lui, pe care Violet o îndrăgeşte. După divorţ, Blythe încearcă să se apropie de Violet, care are acum 10 ani, însă nu reuşeşte. Apoi o vede pe Gemma la o întâlnire a mămicilor şi se împrieteneşte cu ea, până când Fox le vede împreună şi îi spune Gemmei cine e de fapt Blythe. Gemma are un bebeluş pe nume Jet, dar ignoră avertismentul pe care Blythe i-l dă cu privire la Violet. Când clasa lui Violet merge într-o excursie, Blythe e chemată ca însoţitoare şi vede că fetiţa ei nu e agreată de ceilalţi copii. Într-o zi, Violet fură o lamă din sertarul lui Blythe şi i-o dă lui Jet să se joace. Gemma îl vede la timp şi crede că lama a ajuns printre lucrurile lui Violet din neglijenţa lui Blythe. În încercarea, fără succes, de a-şi repara relaţia cu Violet, Blythe o duce la azilul unde e internată doamna Ellington, cea care i-a fost ca o mamă.

În Ajunul Crăciunului, Blythe se opreşte în faţa casei lui Fox şi îi vede prin fereastră noua familie. Gemma e din nou însărcinată, iar Violet e foarte afectuoasă cu Jet. Dar apoi, Violet o zăreşte pe Blythe şi se apropie de geam. Blythe o vede rostind cuvintele „eu l-am împins”. Un an şi jumătate mai târziu, Blythe se întoarce acasă de la terapie, când o sună Gemma disperată, spunându-i că i s-a întâmplat ceva lui Jet.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: