Merlin. Cele Şapte Cânturi

merlin cele sapte canturi

Autor: T.A. Barron

Titlu original: „Merlin Book 2: The Seven Songs”

Seria: Merlin #2

Rezumat:

Pe locul Castelului Înnegurat, lângă cercul de pietre numit „Dansul Uriaşilor”, sau „Estonahenj”, are loc Marele Consiliu al Fincayrei, unde reprezentanţii tuturor speciilor decid întemniţarea lui Stangmar şi încredinţarea Comorilor Marii Elusa. Merlin, care are acum 13 ani, e singurul care poate face Harpa Înflorită să cânte şi primeşte misiunea să redea viaţă pământului, începând cu Dealurile Întunecate.

Merlin abandonează misiunea, lăsând Fincayra în pericol, şi pleacă în căutarea mamei lui. La râu, el o eliberează pe Aylah, sora vântului, închisă într-o ploscă de Domnu. Apoi, în Oraşul Barzilor, Cairpré îi spune cum o poate găsi pe Elen, iar bufonul Bumbelwy, un artist fără talent, decide să îl urmeze. Pe Ţărmul Scoicilor Vorbitoare, Merlin o găseşte pe Washamballa, cea mai înţeleaptă scoică, care îl ajută, prin magie, să o aducă acolo pe Elen. Dar Elen e otrăvită de o floare cu umbra morţii, trimisă de Rhita Gawr, iar singura ei salvare este ca, în cel mult o lună, Merlin să stăpânească Cele Şapte Cânturi, scrise de Tuatha în interiorul stejarului Arbassa, apoi să meargă în Cealaltă Lume şi să obţină Elixirul lui Dagda. Merlin descifrează scrisul, aflând indiciile despre sufletele Schimbării, Legăturii, Protecţiei, Numirii, Săriturii, Eliminării şi Vederii. Merlin, Rhia şi Bumbelwy pleacă, iar Elen rămâne în grija veveriţei Ixtma.

Călătoria lor prin toată insula începe la mormântul lui Tuatha, unde spiritul acestuia vrăjeşte toiagul lui Merlin. Marea Elusa îi salvează de pietrele vii şi îi trimite instant în Faro Lanna, căminul copăcenilor, unde Merlin o convinge pe Rhia să o ierte pe Cwen pentru trădare, spunând oricine se poate schimba. Simbolul Schimbării, un fluture, apare pe toiag. Cwen îi transformă pe toţi trei în peşti ca să înoate până la Lacul Feţei. Acolo, privind în apa lacului, Merlin vede că va fi învins de Balor, căpcăunul cu un ochi care păzeşte Fântâna către Cealaltă Lume şi care îl omorâse şi pe Tuatha, iar Rhia vede că se va sacrifica pentru Merlin. Doi vulturi pe cer le amintesc Rhiei şi lui Merlin că au o legătură puternică între ei, iar simbolul Legăturii, cei doi vulturi, e gravat pe toiag. În ţinutul piticilor, Merlin e capturat de aceştia şi dus la vrăjitoarea lor, Urnalda. Ea îi porunceşte să protejeze un zburător de lumină şi îi dă o piatră şi o daltă, dar Merlin înţelege că cel mai bine pentru zburător e să fie liber. O piatră crăpată, simbolul Protecţiei, apare pe toiag. Pe drum, Merlin îl salvează pe Galwy, un băiat din satul Slanto, de goblinul care îl răpise, astfel că sătenii, vestiţi pentru pâinea cu ambrozie, îi primesc pe cei trei călători. În casa brutarului Pluton, Merlin găseşte o sabie şi o cheamă la el rostindu-i numele adevărat, iar simbolul Numirii, sabia, apare pe toiag. O fată pe nume Nimue fură toiagul, dar Aylah îl ajută pe Merlin să îl recupereze, apoi îi poartă pe el, Rhia şi Bumbelwy până în Varigal, oraşul uriaşilor. Gwri-cea-cu-Păr-Auriu, sufletul unei stele, îi spune lui Merlin că deţine deja Puterea Săriturii deoarece aşa o adusese pe Elen la el, iar o stea încercuită apare pe toiag. Shim îi duce apoi în Ţinuturile Pierdute, unde se află dragonul adormit de Tuatha. Dragonul râde în somn de cântecul trist al lui Bumbelwy, iar Merlin înţelege că şi viaţa dragonului contează. O coadă de dragon, simbolul Eliminării, apare pe toiag. Rămânând fără timp, Merlin sare peste al Şaptelea Cânt. La Fântâna către Cealaltă Lume, Merlin pierde lupta cu Balor, dar Rhia îi salvează viaţa şi ucide căpcăunul cu sabia. Rănită grav, ea îi spune lui Merlin că e sora lui geamănă, pierdută în Pădurea Druma în timpul unui atac al goblinilor, apoi moare. Ochiul, simbolul Vederii, apare pe toiag. Merlin o duce pe Rhia în Cealaltă Lume, unde Belea îl ajută să scape de Rhita Gawr şi să ajungă la Dagda, care o readuce pe Rhia la viaţă şi îi dă lui Merlin Elixirul care o salvează pe Elen.

Elen, care o recunoscuse pe Rhia, e fericită să fie cu copiii ei. Marea Elusa decide că Merlin trebuie să aleagă păstrătorii Comorilor. Astfel, Aducătorul de Vise merge la Cairpré, Plugul care ară singur la Honn, Sfera de Foc la Rhia, iar Harpa Înflorită la T’eilean şi Garlatha, după ce Merlin îşi termină misiunea cu ea.

Articole similare

2 răspunsuri la „Merlin. Cele Şapte Cânturi”

  1. Avatarul lui Merlin. Anii pierduţi – Cărţile 1-3 – Cărţile Cristinei

    […] Merlin. Cele Şapte Cânturi (Titlu original: „Merlin Book 2: The Seven Songs”; rezumat) […]

    Apreciază

  2. Avatarul lui Merlin. Anii pierduţi – Cărţile 1-3 – Cărţile Cristinei

    […] Merlin. Cele Şapte Cânturi (Titlu original: „Merlin Book 2: The Seven Songs”; rezumat) […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: