Minciuni mortale

minciuni mortale

Autor: Harriet Tyce

Titlu original: The Lies You Told

Rezumat:

Sadie Roper îşi părăseşte soţul, pe Andrew Spence, şi se mută din New York, Statele Unite, la timp ca Robin, fiica lor de zece ani, să înceapă clasa a şasea la Ashams, o şcoală exclusivistă din Londra, Anglia, unde se eliberase un loc în mod misterios. Sadie e convinsă că Andrew o înşeală, chiar el fiind cel care o forţase să plece cu Robin, ameninţând-o că altfel o va răpi pe fetiţă. Ea intră în posesia casei mamei ei, Lydia, care murise de câţiva ani, însă testamentul acesteia impune ca Robin să termine şcoala la Ashams.

Încă din prima zi, Robin e respinsă de celelalte colege, aflate în competiţie pentru admiterea în şcoala secundară, iar Sadie se loveşte de Julia Burnet, mama lui Daisy şi preşedinta PTA (Asociaţiei Părinţilor şi a Profesorilor). Apoi, Sadie merge la biroul de avocatură unde lucrase înainte de maternitate, însă funcţionarul David Phelps, care îşi aminteşte de conflictul dintre ea şi un avocat senior, refuză să o angajeze. Zora Graunt, cea mai bună prietenă a ei şi avocat, îi oferă lui Sadie o poziţie ca jurisconsult într-un proces. În timp ce renovează casa, Sadie descoperă că fosta ei cameră fusese distrusă într-un acces de furie al Lydiei, care urâse să fie mamă singură, soţul ei murind când Sadie era mică. Când Sadie îi arată lui Nicole, mama Pippei, poza sa pe un panou, dovedind că şi ea fusese elevă la Ashams, Julia şi celelalte mame o primesc în grupul lor, iar Robin devine prietenă cu Daisy şi Pippa. În timpul întâlnirilor, Sadie vede că Julia e foarte exigentă cu Daisy, care fusese întrecută la note de Robin. Într-o dimineaţă, Daisy e găsită leşinată, după o noapte în care Nicole şi Pippa dormiseră la ea şi la Julia acasă. Daisy e internată, iar Julia e suspectă de a-i fi administrat o supradoză de medicamente pentru creşterea concentrării la învăţat. Într-un weekend, Nicole se oferă să le ducă pe Pippa şi pe Robin la plajă, cazându-se la casa ei din Aldeburgh şi lăsând-o pe Sadie să se concentreze asupra serviciului. 

Barbara Carlisle, consilier juridic al reginei, şi Zora îl apără pe tânărul profesor Jeremy Taylor împotriva acuzaţiei de abuz sexual venită de la eleva lui, Freya MacKinley, în vârstă de 17 ani. Sadie trebuie să analizeze corespondenţa Freyei pentru a dovedi că nu a existat abuzul. Jeremy e însoţit la proces de mama lui, Alexandra Taylor, care e divorţată. Şi Freya provine dintr-o familie destrămată, iar Jeremy a ajutat-o să îşi îmbunătăţească rezultatele şcolare. Sadie găseşte nişte mesaje în care Freya îl acuză pe un alt băiat, pe nedrept, că ar fi abuzat-o. Procesul lui Jeremy e ca şi câştigat, însă, în weekendul când Robin e plecată, el o cheamă pe Sadie la el acasă pentru a-şi repeta depoziţia. Sadie găseşte cartea pe care el o primise de la Freya, „Fanny Hill – Memoriile unei femei uşoare”, fapt pe care el îl negase la proces. În faţa lui Sadie, însă, recunoaşte că Barbara şi tatăl său îl sfătuiseră să pledeze nevinovat. La următoarea înfăţisare, apare şi tatăl lui Jeremy, judecătorul Michael Forest, iar Sadie vede că acesta e fostul avocat care încercase să o abuzeze în tinereţe şi îl confruntă. Jeremy ia decizia să pledeze vinovat.

Nicole o sună pe Sadie să îi spună că Julia le-a vizitat şi a luat-o pe Robin cu ea. Sadie află şi că Zoe Leonard, fata căreia Robin îi luase locul la Ashams, murise înecată în timpul unei vacanţe cu părinţii, iar Julia fusese şi ea acolo. Sadie anunţă poliţia, iar Julia e arestată şi îşi asumă vina pentru ce i s-a întâmplat lui Daisy, însă nu şi pentru dispariţia lui Robin. La spital, la Daisy, Nicole se apropie de Paul, fostul soţ al Juliei. Apoi Pippa îi spune lui Sadie că există o magazie în curtea lor din Aldeburgh. Poliţia o găseşte acolo pe Robin, drogată şi leşinată. Andrew revine la Sadie şi îi explică faptul că s-a prefăcut a avea o relaţie în timp ce era informatorul poliţiei într-un caz de înşelăciune. Robin îşi revine, însă Daisy moare.

Nicole e cea care le drogase pe Daisy şi pe Robin, şi o pusese pe Pippa să o înece pe Zoe. Însă Pippa o vrea pe Robin ca prietenă, de aceea ajutase la găsirea ei. Nicole devine preşedinta PTA şi iubita lui Paul.

Articole similare

Un răspuns la „Minciuni mortale”

  1. Avatarul lui Minciuni mortale – Cărţile Cristinei

    […] Pentru rezumat, click aici. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: