Respiraţie în doi

respiratie in doi

Autor: Nicholas Sparks

Titlu original: Every Breath

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

În septembrie 1990, Tru Walls are 42 de ani şi e ghid în Parcul Naţional Hwange din Zimbabwe. Familia lui emigrase în Africa de mai multe generaţii, iar Tru crescuse la ferma bunicului său, Colonelul, alături de tatăl său vitreg, Rodney, şi de cei doi fraţi mai mici, gemenii Allen şi Alex. Mama lui Tru, Evelyn, murise la 30 de ani într-un incendiu de la fermă. Tru fusese căsătorit cu Kim, cu care are un băiat de 10 ani, Andrew. Când Harry Beckham, tatăl adevărat, îi scrie că e pe moarte şi îi trimite un bilet de avion, Tru pleacă pentru o săptămână în Wilmington, Carolina de Nord, Statele Unite, pentru a-l cunoaşte.

Tru ajunge pe aeroport într-o zi de marţi, iar şoferul angajat de Harry îl duce la o casă de pe plaja Sunset Beach, unde Harry urmează să sosească abia sâmbătă. În dimineaţa următoare, Tru observă un câine pe plajă, apoi aude cum acesta e lovit de o maşină şi porneşte în căutarea lui. El găseşte câinele, pe nume Scottie, şi îl înapoiază stăpânei lui, Hope Anderson. Hope are 36 de ani, locuieşte în Raleigh şi e asistentă de traumatologie. Venise acolo singură pentru nunta prietenei ei, Ellen, în timp ce iubitul ei, Josh, mersese în Las Vegas după ce se certaseră. Ea stă în casa de pe plajă a familiei, vândută recent deoarece tatăl lui Hope fusese diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică. Văzând că sunt vecini, Hope îl invită pe Tru la o cafea. Seara, se întâlnesc întâmplător la restaurantul Clancy’s şi iau cina împreună. În ziua următoare, Hope îl duce pe Tru la Kindred Spirit, o căsuţă poştală vestită pentru faptul că oamenii îşi lasă acolo poveştile scrise. Ceea ce citesc îi impresionează şi îi face să recunoască faptul că au sentiment unul pentru celălalt. Ei încep o relaţie, conştienţi că va dura doar câteva zile. Tru, căruia îi place să deseneze, îi face portretul lui Hope şi o schiţă cu ei doi pe plajă. Sâmbătă, Hope merge la nuntă, iar Tru îl întâlneşte pe Harry. Harry are 76 de ani şi e bolnav de cancer pulmonar în fază terminală. El are o soţie, Lucy, şi trei copii adulţi. Harry îi povesteşte lui Tru cum a cunoscut-o pe Evelyn şi cum ea i-a cerut să o ia cu el înapoi în America pentru a o scăpa de tatăl ei, Colonelul. Harry nu ştia că era însărcinată. Colonelul şi oamenii lui l-au prins pe Harry şi l-au obligat să părăsească ţara. Când a aflat de la un amic, în urmă cu un an, că Evelyn avusese un fiu la scurt timp după plecarea lui, a angajat un detectiv particular care l-a găsit pe Tru. Harry şi Tru stabilesc să păstreze legătura în timpul care le-a rămas. Duminică, Tru îi propune lui Hope să meargă cu el în Africa, însă ea îi mărturiseşte că Josh venise la nuntă şi o ceruse în căsătorie. Deşi îl iubeşte pe Tru, Hope îşi doreşte copii, iar Tru devenise steril după ce se îmbolnăvise de pojar. Tru îi lasă în torpedoul maşinii un plic cu o scrisoare de dragoste şi două desene, înainte de a se despărţi.

În octombrie 2014, Hope e singură. Divorţase de Josh în urmă cu opt ani, după numeroasele lui aventuri amoroase, iar copiii ei adulţi, Jacob şi Rachel, au propriile apartamente. Părinţii lui Hope muriseră demult, la fel şi Scottie. În anii de după divorţ, Hope încercase să îl găsească pe Tru dând telefoane la Hwange, însă el nu mai era acolo. Hope închiriază o cabană în Carolina Beach. În 2013, lăsase o scrisoare pentru Tru la Kindred Spirit, spunându-i că va fi acolo în 16 octombrie 2014. În ziua stabilită, Hope merge la Kindred Spirit şi găseşte la rândul ei o scrisoare de la Tru, apoi apare şi el. Ei îşi povestesc prin ce au trecut de la despărţire. Tru avusese un accident de maşină în 2004, ajunsese în comă şi îi trebuiseră trei ani să se recupereze. Apoi, îşi cumpărase un bilet de avion ca să pornească în căutarea lui Hope, dar renunţase în ultimul moment. În urmă cu câteva luni, într-un restaurant, un cuplu de americani îi vorbise despre o scrisoare de la Kindred Spirit, adresată lui. Hope îi spune că e prea târziu pentru relaţia lor deoarece a moştenit boala tatălui ei şi nu ştie câţi ani mai are de trăit. Tru decide să rămână cu ea.

Hope şi Tru se căsătoresc şi merg în safari pentru luna de miere. Ei locuiesc într-o cabană pe plajă, iar Tru face tot ce poate pentru a-i uşura viaţa lui Hope în anii rămaşi. Iubirea lor e adevărată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: