Prima iubire

prima iubire

Autori: James Patterson, Emily Raymond

Titlu original: First Love

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Alexandra ”Axi” Moore e o adolescentă de şaisprezece ani, care locuieşte în Klamath Falls, Oregon, împreună cu tatăl ei alcoolic. Mama ei i-a părăsit cu mulţi ani în urmă, după ce Carole Ann, sora mai mică a lui Axi, a murit de cancer. La doi ani după, Axi s-a îmbolnăvit şi ea. În spital, ea s-a împrietenit cu Robinson, un băiat cu un an mai mare decât ea, cu care a rămas prietenă şi după ce s-au vindecat.

Axi decide să pornească împreună cu Robinson, de care e îndrăgostită în secret, într-o călătorie prin Statele Unite ale Americii şi, fără să-şi anunţe tatăl, fuge de acasă. Robinson fură o motocicletă şi fac prima oprire e în oraşul Mount Shasta, California, iar peste noapte îşi instalează cortul într-un camping din apropiere. A doua zi opresc în Bolinas, un presupus oraş secret, unde îşi abandonează motocicleta şi fură o maşină în schimb. Apoi, cei doi ajung la casa scriitoarei Matthea North, autoarea unui roman cu care Axi se identifică, şi datorită căruia cele două au început să corespondeze. Axi primeşte de la Matthea multe sfaturi referitoare la scris. Surpriza lui Axi pentru Robinson este o tură pe circuitul pentru curse Cal-Am, în oraşul Torrance, unde ajung datorită lui Brad Sewell, angajat acolo, pe care Axi îl cunoaşte deoarece surorile lor au fost în acelaşi spital. De acolo, ajung pe Bulevardul Celebrităţilor din Hollywood, Los Angeles. Vrând să vadă casele vedetelor, se urcă într-un autocar turistic, dar renunţă la tur şi pătrund în grădina unei case de vânzare pentru a face baie în piscină. Deşi grădinarul casei de vizavi îi vede, nu îi denunţă, ci se oferă să îi ducă până la hotel cu maşina sa. În aceeaşi seară, Axi şi Robinson reuşesc să intre la un bal caritabil, unde sunt prezente o mulţime de vedete de cinema.

Robinson o învaţă pe Axi să conducă, dar, din neatenţie, loveşte un parcometru şi renunţă. În Las Vegas, nu sunt lăsaţi să intre în cazino, iar seara, nişte dansatoare de club îi avertizează că nu pot dormi în maşină. Una dintre fete, Chrissy, îi ia la ea acasă şi, dimineaţa, Axi o vede sărutându-l pe Robinson, dar el îi mărturiseşte că doar a fost luat prin surprindere. Apoi, Robinson fură o altă maşină, abandonând-o pe cea avariată. Conducând cu viteză, sunt opriţi de un poliţist rutier, de care reuşesc să scape furându-i pistolul şi cătuşele, şi lăsându-l pe o stradă lăturalnică. Pentru a se asigura că va fi găsit, Axi dă un telefon anonim poliţiei. Abandonând maşina, cei doi iau autobuzul spre Alamosa, Colorado, şi fac autostopul spre Marile Dune de Nisip, unde distracţia e datul cu sania. În ziua următoare, cei doi fură o camionetă, dar lui Robinson, care e la volan, i se face rău. Axi îşi dă seama că boala lui recidivează şi îl duce la spitalul din La Junta, dar el refuză să fie tratat. Înainte de a pleca din spital, îi declară lui Axi iubirea lui.

Cei doi îndrăgostiţi vizitează oraşul motoarelor, adică Detroit, Michigan, şi parcul de distracţii Cedar Point din Sandusky, Ohio, unde se dau în montagne-russe. În East Orange, New Jersey, Axi amanetează brăţara de aur a mamei sale şi îi cumpără lui Robinson o chitară acustică. Într-un parc din New York, Robinson cântă la chitară şi oamenii îi oferă bani, astfel că îşi permit să se cazeze la un hostel. Apoi, vizitează Muzeul Metropolitan de Artă şi vestitul local Nathan’s Famous din Coney Island. În Philadelphia, se opresc la un restaurant şi Axi fură maşina decapotabilă a unui client gălăgios.

În Asheville, Carolina de Nord, ajung acasă la Robinson, unde Axi îi cunoaşte pe părinţii lui, Louise şi Joe, şi pe fratele său mai mare, Jonathan. Acolo află că prenumele lui adevărat e Oscar, Robinson fiind numele de familie, şi că are o relaţie foarte bună cu părinţii lui, doar că dorinţa lui a fost să locuiască în acelaşi oraş cu ea. Din ce în ce mai bolnav, Robinson îşi petrece ultimele zile alături de Axi şi de familia sa.

După moartea lui Robinson, Axi se întoarce acasă şi se autodenunţă pentru furturi. Printre activităţile de muncă în folosul comunităţii şi recuperarea orelor la şcoală, scrie o carte despre aventura lor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: