Înainte de furtună

inainte de furtuna

Autor: Diane Chamberlain

Titlu original: Before the Storm

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinul online Cartepedia Cărtureşti.

Rezumat:

Laurel Patrick îl întâlneşte pe Jamie Lockwood în Wilmington, Carolina de Nord, când, încercând să iasă dintr-o parcare, îi accidentează motocicleta. Ea e studentă în primul an, iar el e dulgher, cu cinci ani mai mare decât ea, şi între cei doi începe o poveste de dragoste. Când unchiul Guy şi mătuşa Pat, tutorii lui Laurel, refuză să îl accepte pe Jamie, Laurel întrerupe orice legătură cu ei. Pe de altă parte, părinţii lui Jamie, Emma şi Andrew, şi fratele lui de cincisprezece ani, Marcus, o îndrăgesc pe Laurel.

După căsătorie, Laurel şi Jamie se mută la ”Paznicul mării”, una din casele familiei, aflată pe plaja din Surf City. Acolo, Jamie construieşte o capelă destinată tuturor cultelor, iar la întâlniri participă şi Sara Weston, stabilită recent în oraş cu soţul ei, Steve. După ce o naşte pe Maggie, Laurel intră în depresie postnatală, iar Jamie îi cere ajutorul Sarei. Marcus, care e dependent de alcool, se mută în casa vecină, iar Jamie se mută la Sara şi Steve. Apropiindu-se de Marcus, Laurel devine şi ea alcoolică şi îşi înşeală soţul, rămânând însărcinată. Sara naşte un băieţel, pe nume Keith, astfel că Jamie e nevoit să se întoarcă acasă, iar Laurel pretinde că el e tatăl copilului ei. Din cauza alcoolului, băieţelul născut de Laurel, pe nume Andy, are Sindromul Alcoolismului Fetal, care e o formă de retard. Serviciile sociale îl iau pe Andy, iar Laurel se internează într-o clinică de dezalcoolizare. După un an, Laurel şi Jamie îşi recuperează băieţelul, iar Marcus se mută în altă localitate. După câţiva ani, Marcus revine în oraş şi, într-o zi, iese cu barca în larg împreună cu fratele său, ocazie cu care Jamie îi mărturiseşte că el e tatăl adevărat al lui Keith, că ştie că Marcus e tatăl lui Andy şi că plănuieşte să o părăsească pe Laurel pentru Sara. Tocmai atunci barca lor e lovită de o balenă şi doar Marcus supravieţuieşte. Ştiind că nu e sezonul balenelor şi că el e îndrăgostit de ea, Laurel îl consideră pe Marcus vinovat, chiar şi după ce e achitat în faţa justiţiei.

Andy, care are cincisprezece ani, participă, împreună cu Emily Carmichael, prietena sa care suferă tot de o formă de retard, la petrecerea tinerilor de la Drury Memorial. Maggie este cea care îl duce la petrecere. La şaptesprezece ani, Maggie e antrenoare de înot la şcoală şi are o relaţie cu Ben Trippett, colegul ei antrenor, care e cu mai mare cu zece ani decât ea şi care are o altă iubită, Dawn Reynolds, cu care şi locuieşte. Din cauza unei pene de curent, petrecerea se mută în biserica de alături, care ulterior ia foc. Andy e cel care îi conduce pe oameni spre singura ieşire, devenind astfel un erou. Incendiul se soldează cu trei morţi şi mai mulţi răniţi, inclusiv Keith, care era şi el la petrecere. Laurel şi Andy sunt chemaţi la o emisiune în New York pentru a vorbi despre incendiu. Pe aeroport i se descoperă lui Andy o brichetă în şosetă, ceea ce arată că băiatul fumează pentru a se integra în anturaj. Andy devine suspect când Emily şi Keith declară că a ieşit din biserică înainte de izbucnirea incendiului. Când pe hainele lui se găsesc urme de benzină şi motorină, amestecul folosit în incendiu, Andy e arestat, dar Laurel şi Marcus reuşesc să-l scoată după o zi. Apoi, sunt găsite canistrele în care a fost combustibilul, pe care se află amprentele băiatului. Înainte de proces, Maggie îl ascunde pe Andy la ”Paznicul mării”, fosta lor locuinţă, însă are loc o furtună care distruge casa, ducându-i în larg. Valurile îi poartă spre mal, unde îi găsesc Laurel şi Marcus.

Maggie declară că a vrut să dea foc bisericii pentru a-l face pe Ben, care e pompier, deşi suferă de claustrofobie, să pară un erou. Într-adevăr, el s-a remarcat în incendiu pentru că se afla în apropiere. În drum spre petrecerea tinerilor, Maggie a turnat combustibilul în jurul bisericii, ajutată de Andy, care credea că toarnă insecticid. Când s-a întors să dea foc, petrecerea se mutase deja acolo, aşa că a abandonat planul. Focul a fost aprins involuntar de către Keith, care a aruncat pe geam chibritul cu care şi-a aprins ţigara. Astfel, Maggie e condamnată la un an de închisoare, iar Andy e absolvit de orice vină. După ce Marcus îi spune lui Laurel adevărul despre ce s-a întâmplat în barcă, cei doi rămân împreună.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: