22 Indigo Place

22 indigo place

Autor: Sandra Brown

Titlu original: 22 Indigo Place

SPOILER ALERT! 

Rezumat:

Laura Nolan locuieşte singură în casa din 22 Indigo Place, din Gregory, Georgia. Deşi provine dintr-o familie foarte bogată, a fost nevoită să îşi concedieze toţi angajaţii şi să pună la vânzare casa din cauza investiţiilor proaste făcute de tatăl ei şi a datoriilor rămase după moartea lui. Când se întoarce într-o seară acasă, ea este aşteptată de James Paden. James este cu câţiva ani mai mare decât Laura şi au fost la acelaşi liceu. Provenind dintr-o familie foarte săracă, James a fost oaia neagră a oraşului, până când a plecat în Atlanta, unde a devenit un cunoscut pilot de curse. După retragerea din competiţii, şi-a deschis un magazin de piese auto, pe care l-a dezvoltat într-un lanţ de magazine, vândut ulterior unei alte companii pentru foarte mulţi bani. După zece ani, revine în oraş cu scopul de a cumpăra casa Laurei.

În timp ce o aşteaptă pe doamna Hightower, agentul imobiliar, Laura îi prezintă casa lui James, care se arată foarte interesat. A doua zi, James o vizitează din nou pe Laura, sub pretextul de a vedea locuinţa mai bine. Întâlnirea lor se termină cu un sărut, ceea ce îi aminteşte Laurei de prima dată când s-a întâmplat asta. Era în primul an de liceu, după un meci de fotbal la care fusese majoretă, când a fost înconjurată de banda de motociclişti a lui James. El a fost cel care a salvat-o din mâinile lor şi, după ce a dus-o acasă, a sărutat-o, însă ea l-a respins. Aceea a fost ultima întâlnire dintre ei din adolescenţă.

James face mai multe oferte pentru casă prin intermediul doamnei Hightower, însă Laura le refuză pe toate. Seara, James o ia pe Laura la o plimbare cu maşina şi o convinge să îi vândă casa, amintindu-i că şi în trecut a mai salvat-o. La semnarea contractului, el îi oferă mai mulţi bani decât conveniseră iniţial, însă asta doar o face pe Laura să se simtă umilită. După vânzare, Laura află de la avocatul familiei că datoria tatălui ei nu e nici pe departe acoperită, aşa că următorul pas e să vândă mobila, pe care se oferă tot James să o cumpere. Timp de trei zile, cei doi inventariază toate obiectele de vânzare pentru a stabili valoarea lor totală, iar James profită de ocazie pentru a se apropia de Laura. La final, el îi oferă toată suma cerută, bani care îi acoperă toate datoriile rămase. Apoi, James o aduce pe fetiţa lui de cinci ani, Mandy, poreclită Tricks, pentru a-i arăta casa. James şi mama lui Mandy au fost căsătoriţi pentru puţin timp, după care ea a obţinut un divorţ favorabil şi a dispărut din viaţa lor. Mandy e motivul pentru care James a renunţat la cursele periculoase şi a intrat în afaceri. Laura se ataşează repede de fetiţă şi decide să se mute pentru a le lăsa casa cât de repede. Atunci, James îi propune să rămână şi să se căsătorească cu el pentru a-l ajuta să câştige respectul comunităţii şi integrarea fiicei lui în societate, iar Laura acceptă.

Nunta e planificată în mai puţin de o săptămână, iar James îi reangajează pe Gladys şi Bo Burton, cuplul care se ocupa de casă înainte ca Laura să fie nevoită să-i concedieze. Ceremonia e una restrânsă, doar cu Gladys, Bo şi Mandy, iar căsătoria e doar de formă, deoarece niciunul dintre ei nu îşi recunoaşte sentimentele. Laura propune să organizeze o petrecere pentru a-i prezenta pe James şi pe Mandy cunoscuţilor ei. Apoi, vrând să o cunoască pe Leona Paden, mama lui James, o vizitează împreună cu Mandy, care e foarte încântată de bunica ei. Deşi îi trimite bani periodic mamei sale, James o consideră vinovată pentru situaţia precară din copilăria lui şi nu doreşte să aibă de a face cu ea. Laura reuşeşte să-i împace, iar Leona este şi ea invitată la petrecere. După terminarea petrecerii, care e un succes, familia Paden află că uraganul Betty se îndreaptă spre oraşul lor şi se refugiază în alt oraş, Macon.

După trecerea uraganului, Laura şi James se întorc în Gregory pentru a analiza pagubele. Casa lor nu e dărâmată, dar sunt multe de reparat la ea. Laura crede că James o va părăsi, considerând cumpărarea casei o investiţie proastă, însă el o convinge că îi va rămâne alături. Cei doi îşi declară în sfârşit iubirea.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: